Brikkene begynner å falle på plass for Tandoori 9

Brikkene begynner å falle på plass for Dolly Bal. 1.september kan gründeren ønske gjestene velkommen til autentisk, indisk mat i senterets nye restaurantgate

tandoori9 sjef med restauranten i bakgrunnen
Fotograf: Torstein Davidsen

Jeg er veldig spent. Jeg hadde jo egentlig bare tenkt å starte et take away-tilbud her også, men Jørgen (senterleder, red.anm.) overtalte meg til å gå for en fullverdig restaurant, og sånn ble det. Jeg kjenner sommerfuglene i magen nå!

Det er hektisk aktivitet både i og utenfor lokalet til Tandoori 9, som er navnet på den indiske restauranten som åpner på Triaden torsdag 1. september.

Dolly Bal var tidlig ute med å skrive kontrakt da hun hørte om planene for den nye restaurantgata ut mot den nye parken på baksiden av senteret, der det tidligere var en diger parkeringsplass. Nå er biler og asfalt erstattet av gress, lekeapparater og hyggelige uteområder, og restaurantene som allerede er på plass er for lengst i gang med uteserveringen.

Neste restaurant ut er altså Tandoori 9 - og Dolly Bal lover ekte, indisk mat.

- Ja, vi henter i første omgang inn sju kokker fra India, så dette skal bli så autentisk indisk som det bare lar seg gjøre! Verden er blitt liten etter hvert, folk reiser mye, og alle vet hvordan indisk mat skal smake. Det gjør også at forventningene er blitt større, konstaterer gründeren. Vi skal tilby et bredt spekter av retter, slik at alle kan finne sin favoritt. Og vi skal ha stort utvalg av vegetarmat.

I 2015 etablerte Dolly Bal restauranten Indi Spice i Welhavens gate i Oslo, senere startet hun et eget take away-konsept med samme navn - først i Lillestrøm for drøyt tre år siden, senere i Sarpsborg.

I 2020 solgte hun restauranten i Oslo, men nå er det altså på'n igjen med eget restaurant konsept i egen hjemkommune på et snart ferdigoppusset og ferdigutbygget Triaden.

Den nye restauranten får rundt 85 plasser inne og 30 ute, alle rettigheter - og dagen blir i praksis fordelt på to ulike konsepter:

Lunsjmeny fra klokka 11-15.30, og à la carte med buffet fra klokka 16-22.

Vi skal være en familierestaurant, der det også skal kunne arrangeres alt fra møter og julebord til bursdagsfester. Og vi legger opp til å kunne levere catering, forteller restaurantsjefen.


tandoori9 sjef med restauranten i bakgrunnen
Fotograf: Torstein Davidsen