Kule påsketegninger til å fargelegge

Liten jente fargelegger en tegning
Tegning av en kaning med påskeegg
Tegning av en kaning med påskeegg
Tegning av en kaning med påskeegg

La barna fargelegge disse herlige påskeharene, mens du forteller dem historien om hvorfor påskeharen kan legge egg.

Når påskeroen har senket seg, passer det ypperlig å finne frem fargeblyantene. Før ferien er det ofte ekstra mye som skal ordnes; av planlegging, jobb, handleturer og dekorering. Man går derfor ofte inn i ferien med ekstra høye skuldre.

Fargeleggingen er derfor ikke nødvendigvis forbeholdt barna. Det har vist seg at fargelegging har en meditativ effekt, og aktiviteten kan derfor være like tilfredsstillende for hele familien. Last ned tre tegninger av påskeharen (PDF) og sett i gang med fargeleggingen.

Mens dere fargelegger kan du fortelle barna historien om hvorfor påskeharen legger egg:

«En gang Orion jaktet i skogen traff han en liten fugl som hadde bygget redet sitt på bakken. Fuglen fikk øye på Orion og ba forskrekket om at han ikke måtte tråkke på de fine eggene den hadde i redet. Med en hånlig latter spurte Orion om ikke fuglen visste hvem han var og da han så redet tråkket han på det med vilje og ødela alle eggene.

Fuglen krøp sammen ved redet og gråt. Etter en stund hørte den en vakker sang. Det var vårgudinnen Ostera som sang for blomster og fugler. Ostera spurte hvorfor fuglen var så lei seg, og hvorfor den ikke kunne bygge et nytt rede. Men det våget ikke fuglen så lenge Orion var i nærheten.

Jeg skulle ønske jeg var et annet dyr, sa fuglen, et dyr som kan løpe like fort som jeg kan fly! Jeg kan skape deg om til en hare, sa Ostera, og slik ble fuglen til en hare. Haren var rask og smart og kunne lure både hunder og jegere. På stjernehimmelen ser du at haren ligger mellom beina til Orion, slik at han ikke ser den.

Haren sprang og hadde det fint i skogen. Men neste vår da Ostera kom på besøk, hørte hun nok en gang noen som gråt sårt. Det var haren. Hun spurte om den angret at den var blitt en hare. Det gjorde den ikke, for det var moro å hoppe rundt, men den savnet slik å kunne legge egg. Ostera spurte om den ikke kunne bygge seg et rede å legge egg i det. Det gjorde haren og slik gikk det til at påskeharen legger egg en gang i året.»

Historien er hentet fra naturfag.no