Gavetips til konfirmasjon fra nabo eller venner

Eldre mann klemmer ung gutt og overrekker gave

Er du nabo eller venn av en konfirmant? Her får du noen forslag til hva du kan gi i gave på den store dagen.

Konfirmasjonssesongen nærmer seg med stormskritt, og er du nabo eller venn til en konfirmant så lurer du kanskje på hva du skal kjøpe i konfirmasjonsgave, og hvor mye penger det er vanlig å bruke. Selv om det ikke finnes et fasitsvar på spørsmålet, har vi samlet noen forslag som kan hjelpe deg litt på vei.

Lesestoff til den lure

Bøker er alltid en sikker vinner og kan være til hjelp i mange situasjoner. Hva med å gi konfirmanten en bok om personlig økonomi, slik at han/hun er bedre rustet for voksenlivet? Eller kanskje du kan gi en bok som motiverer til å være den beste utgaven av seg selv? Bokhandlene bugner av gode bøker, så her er det bare å velge og vrake!

Startpakke til konfirmanten flytter ut

Det er mest sannsynlig ikke mange år til konfirmanten skal flytte for seg selv, så hvorfor ikke lage en lite startpakke som kan brukes når den tid kommer? Legg duftlys, servietter og en god olivenolje i en fin gaveeske, og gjerne et hyggelig kort ved siden av. Er du ekstra kreativ kan du skrive ned noen tips og råd du selv skulle ønske du visste da du flyttet for deg selv.

Den tidløse gaven

Nå er det enkle smykker som er i vinden, og vil du bli ekstra populær hos konfirmanten, velger du et smykke som kan brukes både til hverdag og til fest.

Til en jente kan du med fordel kjøpe øredobber – enten med perler eller små, enkle diamanter. Til en gutt kan du velge en robust ring eller armbånd som kan brukes hver dag.

Det viktigste er at smykket står i stil til konfirmanten. Sniktitt litt ekstra på hva de bruker, eller spør foreldrene til råds dersom du er i tvil.

Gjør pengegaven morsommere

Har du lyst til å gi pengegave likevel? Et tips er å brette en pengeseddel til en dressjakke eller kjole, og deretter feste den til et hjemmelaget kort. Du kan også legge pengene i en fin gaveeske, så blir det vanskeligere for konfirmanten å gjette hva gaven er. Noen syns også at det er gøy å feste en viss sum med mynter på kortet.

Gavekort til den ubesluttsomme

Selv om gavekort og penger i utgangspunktet er det samme, vil vi påstå at det er mye morsommere å gi bort et gavekort. I tillegg unngår du også at konfirmanten bruker opp pengene på impulskjøp i skolekantina. Du får kjøpt dittgavekort.no på gavekortautomaten på senteret og ved å følge linken under.

Gaven med flest muligheter

Med gavekort fra dittgavekort.no kan man velge gaven selv. Gavekortet kan brukes i 4000 butikker på over 80 kjøpesentre og 70 Thon Hotels.