Tips til julepynt du kan lage på juleverkstedet

Gutt på juleverksted
Glass med juletre, stearinlys, julekuler og diverse julepynt

Juleverksted trenger ikke bare å være for barn. Du kan også samle dine venner til en koselig stund. Få inspirasjon med disse tre ideene til hva man kan lage.

I adventstiden, når det er kaldt og mørkt ute, er det koselig å samle sine beste venner hjemme i stua. Hva med å arrangere et juleverksted kun for de voksne i familien, eller for venninnene dine?

Samle sammen en gjeng, stell i stand litt god mat og drikke og finn frem saks, lim og papir.

Lenger ned i saken får du også noen tips til hvordan du kan skape skikkelig julestemning til anledningen.

Men først: Hva kan man lage på juleverksted?

Glasslykt med pynt

Når mørket senker seg i desember, er det ekstra koselig å tenne lys inne – både levende og elektrisk. Lyskrukken du ser på bildet er enkel å lage og gir en lun stemning til hjemmet. Perfekt som julepynt eller julegave til en du er glad i.

Dette trenger du

  • Glass med lokk. Her kan du for eksempel bruke Norgesglass
  • Superlim
  • Pynt du kan ha inni glasset som små pyntetrær eller nisser
  • Batteridrevet lyslenke med små lys. Alternativt glitter eller paljetter

Slik gjør du

Start med å vaske glasset godt, så du er sikker på at du ikke pynter et skittent glass. Skru deretter glasset fra hverandre og legg lokket med innsiden opp.

Finn frem pynten du tenker å ha inni glasset og lim det fast på innsiden av lokket. Husk at glasset skal snus når det er ferdig, så pass på at du limer på pyntet riktig vei.

Når du er ferdig med å lime på pynten, kan du putte lyslenken inn i glasset. Og nå kommer den vanskelige delen; skru på lokket med pynt, uten å dytte sammen lyslenken. Her finnes det ingen kjapp løsning, så her må du bare prøve deg frem.

Et tips er å legge lyslenken mest mulig ut i kantene og la det være igjen et lite rom i midten. På den måten blir det lettere å få plass til pynten som sitter på lokket. Dersom du synes at en lyslenke blir for vanskelig, kan du for eksempel bruke glitter eller paljetter som pynt.

Tips: Lag julete stemning på juleverkstedet

  • Sett opp en spilleliste med koselig julemusikk.
  • Server vennene dine god drikke og mat, for eksempel en juleinspirert tapas.
  • Gjør klart et langbord med utstyr og det dere trenger.
  • Om du ikke har pyntet huset til jul ennå er det lov å tjuvstarte nå.
  • Hva med å toppe kvelden med litt underholdning? Du kan for eksempel forberede en liten julequiz med premie til den som får flest riktige svar.
Glass med juletre, stearinlys, julekuler og diverse julepynt
Julekort med nisse og non-stop
Hånd som perler
Julegaver med perlefigurer på

Lag ditt eget julekort

Dette hjemmelagde julekortet skiller seg ut blant de maskinproduserte, særlig med nissefar sitt spiselige skjegg. Skriv en hyggelig hilsen på baksiden og legg ved julegaven.

Slik gjør du

Finn frem tykt papir, maleutstyr, lim og en pakke med Non Stop – og du er klar til å lage julens fineste kort.

Sett på julemusikk og mal nissefar slik du ser han for deg, mens du hygger deg med Non Stop-ene som blir til overs.

Mens malingen tørker kan du velge ut hvilke farger Non Stop som skal utgjøre skjegget til nissefar. Lim de deretter på kortet.

Skal du lage flere kort kan du variere på godsakene. Hva med å gi nissefar hvitt skjegg? Sett på popkorn så har du enda litt mer snacks å nyte mens julekortene lages. Sett en del av popkornet til side og vent til det er helt avkjølt før du limer det på som skjegg.

Perlepynt

Er du lei av den tradisjonelle julepynten er perlepynt midt i blinken for deg. Det eneste du trenger er perler, perleform, litt bakepapir og et strykejern.

Slik gjør du

Før du setter i gang, kan det være lurt å planlegge både form og hvilke farger du ønsker å bruke. Har du lyst til å lage stjerner, hjerter eller julekuler? Eller kanskje du har lyst til å skrive noe hyggelig som kan henge i vinduet? Er du tom for ideer er Pinterest et flott sted å hente inspirasjon fra.

Når du har perlet ferdig den formen du vil ha, er det på tide å ta frem strykejernet. Legg en liten lapp med bakepapir over perlene og stryke jernet forsiktig over perlene. Ta gjerne av papiret mellom hver gang, slik at du er sikker på at det ikke brenner seg.

Tips! Perlepynt passer også ypperlig som til og fra-lapper på gaver, eller bare som pynt når du pakker inn.

Les om flere ideer til ting å lage på juleverkstedet: