Sporty60+ åpner på Triaden

De satser stort på et møtested med trening og fellesskap for folk over 60.

Rune S. Henrichsen og Tonje Tovan Skistad har allerede fått solid respons på nyetableringen(Tekst og bilde hentet fra Romerikes Blad, Torstein Davidsen)

I slutten av mars åpner de dørene til det splitter nye konseptet Sporty60+ på Triaden i Lørenskog, samtidig med at til sammen 23 nye butikker åpner i den nye delen av senteret.

Under mottoet «trening for livet» inviterer Skistad og Henrichsen til det de kaller et sosialt møtested for trening og fellesskap, der målgruppen altså er folk over 60 år.

I et 700 kvadratmeter stort lokale ved siden av Liv & Røre skal de etablere lokaler med plass til både gruppetrening og en omfattende utstyrspark for så vel kondisjonstrening som styrketrening.

Alle apparater skal være tilgjengelige for alle. Vi skal ha instruktører som hjelper hver enkelt, og vi legger opp til daglige tilbud om gruppetrening med fokus på styrke, balanse og bevegelighet. Og før man kommer inn i selve treningssalen, blir det en sosial sone med en hyggelig atmosfære der folk kan slå av en prat, få en kopp gratis kaffe og kjøpe seg et enkelt måltid, forteller Tonje Tovan Skistad.

Tilbudet blir medlemsbasert, og de to gründerne merker allerede stor pågang etter at nyetableringen er omtalt blant annet på kjøpesenterets Facebook-side.

Både han og partneren har solid bakgrunn fra bransjen: Henrichsen startet sitt første treningssenter allerede i 2003 og var sterkt involvert i etableringen av Sats-kjeden, mens Skistad har trent eldre mennesker siden 1989, og er kjent for mange fra både Triaden sportssenter og senere Condis i samme lokale, i tillegg til å ha jobbet ved både Sats, Ullern og nå sist Sportytude.

Underveis har hun tatt utdanning både på BI og innen trening, i tillegg til en toårig helseutdanning innen aldring.

De to siste åra har både Henrichsen og Skistad stått sentralt i etableringen og driften av Sportytude Snø, som åpnet i bygget vis-à-vis skihallen sommeren 2020.

Senterdirektør Jørgen Lund Solvei ved Triaden har stor tro på det nye konseptet, og var tidlig ute for å sikre seg en etablering nettopp på kjøpesenteret.

Jeg har sagt det mange ganger før, og jeg gjentar det gjerne: Vi ønsker å være det tredje rom i folks hverdag, stedet de oppsøker når de ikke er hjemme eller på jobb – og Sporty60+ passer som meget godt inn i dette for den eldre generasjonen. Her treffer vi en gruppe som ikke har noe tilsvarende tilbud fra før, og jeg ser ikke bort fra at det kan bli flere slike etableringerandre steder i landet gjennom Thon-systemet, sier han.

Rune S. Henrichsen og Tonje Tovan Skistad har allerede fått solid respons på nyetableringen(Tekst og bilde hentet fra Romerikes Blad, Torstein Davidsen)