Meny
 
Bord med fotballcupcakes og popcorn

Foto: matprat.no

Morsomme kaker til barnebursdag

Skal du arrangere barnebursdag? Vi har kakeoppskriftene du trenger - enten du vil lage enkle fotballmuffins eller imponere med en flott prinsessekake. 

En flott bursdagskake trenger ikke å være vanskelig å lage, selv om det kanskje ser sånn ut. Under har vi samlet tre morsomme (og relativt enkle) kaker du kan bake til barnebursdagen. 

Velg din favoritt: 

 

Fotballcupcakes

Sjørøverkake

Prinsessekake

 

Tips! Hvis du ikke orker å lage kaken fra bunnen av, får du kjøpt ferdigposer med både cupcakes, sjokoladekake og sukkerbrød. Da er det bare pynten som mangler. 

 

Sjørøverkake

Kake: 

400 g smør

 dl vann

6 ss kakaopulver

9 dl sukker

9 dl hvetemel

1 ts salt

2 ts natron

5 stk egg

Sjørøverkrem:

250 g mykt smør

250 g melis

1 stk egg

ca. 4 ss kakaopulver

 

 

Pynt:

1 pose non stop sjokolade

ca. 10 stk seigmann

2 stk lakrisstang

grillpinner

sorte ark

litt hønsenetting (til utkikkstønne)

bomullshyssing

Gele rundt båten:

1 pk gelépulver med stikkelsbærsmak

ca. 5 dråpe blå konditorfarge

 

Slik gjør du: 

Kok opp smør og vann. Trekk kjelen av platen, og tilsett resten av ingrediensene. Visp alt godt sammen og hell røren i en bakepapirkledd langpanne. Stek kaken ved 180 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken.

 

Rør smør og melis mykt til sjokoladekremen. Ha i egg og kakao.

 

Lag gelé som anvist på pakken. Sett kaldt til den såvidt begynner å stivne. Rør i geleen, så den blir litt knudrete. Rør eventuelt lett inn noen dråper blå farge.

 

Del kaken i tre lengder (1, 2 og 3 i diagrammet under). Skjær av to trekanter (A og B) foran på del 1 og en 5 cm lang bit bak (C). 

 

 

Dekk resten av del 1 med sjørøverkrem og legg den på fatet med den rette enden nærmest fatkanten. Skjær av to trekanter (D og E) på del 2 og legg del 2 oppå del 1, slik at de rette kantene bak er rett over hverandre. 

 

Dekk med sjørøverkrem. Sett del C bakerst på skuta til ”salong” og legg trekantene A og B sammen på baugen. Form en firkant av del D og E.

 

Lim dem sammen med sjørøverkrem og sett den på dekk som ”styrhus”. Renskjær kaken i baugen.

 

Dekk hele skuta med sjørøverkrem. Tre seilene på trespyd og pynt skuta som bildet foreslår. Anrett geleen som vann rundt skuta.

 

Del 3 kan pyntes med resten av sjokoladekremen, og bli en ekstra kake.

Fotballcupcakes

Cupcakes: 

4 stk egg

frø fra 1 stk vaniljestang

200 g smør

300 g sukker

5 dl hvetemel

3 ts bakepulver

3 dl kremfløte

Sjokoladefrosting:

200 g romtemperert smør

200 g melis

300 g hvit sjokolade

ca. 3 dråper grønn matfarge

 

Slik gjør du: 

Del vaniljestang i to på langs, og skrap ut frøene. Rør smør, sukker og vaniljefrø sammen til det har en luftig konsistens. Ha i ett og ett egg om gangen.

 

Vend forsiktig inn siktet mel og bakepulver i blandingen. Spe med fløte og bland røren godt sammen.

 

Sett muffinsformer i et muffinsbrett. Har du ikke muffinsbrett kan du bruke doble former for at muffinsen skal holde formen bedre. Fordel røren i formene og stek kakene midt i stekeovnen i 15-20 minutter. Avkjøl.

 

Knekk sjokolade i biter og ha dem i en bolle. Sett bollen over en liten kjele med vann (vannbad). Obs! Bollen bør ikke komme i kontakt med vannet, da det kan bli for varmt for sjokoladen. Sett kjelen på kokeplaten og la vannet småkoke. Rør i sjokoladen innimellom, og ta den av platen straks den har smeltet. Du kan også smelte sjokoladen i mikrobølgeovn.

 

Kjør romtemperert smør og melis sammen i en kjøkkenmaskin med K-visp til blandingen er luftig og lys gul, ca. 5 minutter. Hell avkjølt, smeltet sjokolade i bollen og pisk til alt er godt blandet.

 

OBS! Er sjokoladen for varm vil kremen sprekke.

 

Farg kremen til ønsket farge med grønn konditorfarge. Ha kremen i en sprøytepose med tip (gress str. 14) og sprøyt kremen på cupcakesene. Pynt gjerne med små fotballer.

 

Bilder og oppskrifter er hentet fra matprat.no

 

Prinsessekake

Kakeform m/dukke fra Nille

Sukkerbrød

3 egg

75 gr. sukker

75 gr. hvetemel

¾ ts bakepulver

¾ ts vaniljesukker

 

Slik gjør du: 

Pisk egg og sukker til en tykk eggedosis (tar ca. 3 min med kjøkkenmaskin).

 

Bland det tørre sammen og vend dette forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Ikke bland mer enn nødvendig, men pass på at alt melet er vendt inn. 

 

Spray formen med formfett eller bruk smør før bruk. Ha røren i kakeformen.

 

Stek kaken på 175°C i ca. 18-20 minutter. Sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt i midten.

 

Snu kaken på et kjøkkenhåndkle og la den avkjøle seg i formen. Kaken skal enkelt kunne tas ut av formen, bruk eventuelt en liten kniv for å løsne forsiktig.

 

Dekorasjon:

 

Kaken kan deles og fylles med ønsket fyll, men husk å dynke hver del når du skjærer kaken i flere lag.

 

Utvendig dekorering kan være pisket krem, smørkrem, ostekrem med eller uten farge, frukt, bær eller marsipan/sukkerpasta. 

Kakeform og oppskrift fra Nille.

Sist endret - 05 juni 2019