Meny
 

Mat til barnebursdag

Lei av den tradisjonellen bursdagsmaten? Vi gir deg tips til morsom mat du kan servere når du skal arrangere barnebursdag.

pizzasnurrer til barnebursdag

Foto: matprat.no

Det er selvfølgelig helt greit å servere både boller og pølser i barnebursdagen. Men er du en av dem som ønsker andre alternativer, har vi samlet noen forslag til hva du kan servere. 

Pitapizza 

Lag pitapizzaer på forhånd eller la barna lage sin favoritt. Uansett hva du velger, kan det være lurt å velge tilbehør du tror barna vil like, for eksempel ost og skinke. 

 

Tips! Del pitabrødene i to, så får du både tynnere og flere pizzabunner. 

Fruktspyd

Fruktspyd er enkelt å lage og kan serveres alene eller som et alternativ på kakebordet. 

 

Skjær opp valgfri frukt i biter, for eksempel ananas og vannmelon. Du kan også bruke jordbær, bringebær og druer. Tre frukten på trepinner og anrett dem pent på et fat. 

Mangosmoothie 

 

Smoothie: 

1 stk banan

2 dl appelsinjuice

2 dl frossen mango i biter

1 stk egg

 

Slik gjør du: 

Ha banan, appelsinjuice, mango og egg i en hurtigmikser eller smoothiemaskin.

 

Kjør alt til en jevn og smidig smoothie og server.

 

Tips! Du kan også bruke fersk mango i smoothien. For å få den skikkelig kald kan du tilsette noen isbiter sammen med resten av ingrediensene. 

Pizzasnurrer

Fyll:

400 g kjøttdeig

4 ss olje

1 stk hakket løk

2 båt finhakket hvitløk

1 boks hakkede hermetiske tomater

2 ss tomatpuré

½ ts salt

½ ts pepper

ca. 1 dl vann

½ potte frisk basilikum

5 dl revet hvitost

Pizzadeig:

½ pk fersk gjær

3 dl lunkent vann

2 ss olje

ca. 7 dl hvetemel

½ ts salt

 

Slik gjør du: 

Rør gjær ut i vann og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel størrelse.

 

Lag kjøttsaus: Brun kjøttdeigen i oljen på sterk varme i to omganger. Ha all kjøttdeigen tilbake i stekepanna. Tilsett løk, hvitløk, tomater, tomatpuré, salt, pepper og vann. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den tykner. Dryss over basilikum. Avkjøl sausen til deigen er ferdig hevet.

 

Kjevle deigen på et stekebrett til en avlang firkant, ca. 30x50 cm. Smør kjøttsausen utover og rull sammen deigen til en pølse.

 

Skjær den i ca. 1,5 cm tykke skiver og legg dem på et stekebrett kledt med bakepapir. Dryss på ost og eventuelt litt ekstra fyll, f.eks. paprika og ananas.

 

Etterhev pizzasnurrene i ca. 10 minutter. Stek på 225 °C i ca. 15 minutter.

Server gjerne snurrene med litt grønn salat.

 

Bilder og oppskrifter er hentet fra matprat.no

Sist endret - 05 juni 2019